Grad ZagrebScenaKultura

Dani otvorenih vrata NSK u Zagrebu

U povodu proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se obilježava 22. veljače, od 23. do 26. veljače 2016. godine održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.


Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata svima zainteresiranima omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 13, 15 i 17 sati u trajanju od dva sata, koji uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, u kojima je pohranjen najvrjedniji dio fonda koji se sastoji od najstarijih hrvatskih knjiga i rukopisa te vrijednih karata, grafika i notnih zapisa, Referentnoj zbirci, čitaonicama, ulaznoj razini, zatvorenome spremištu knjiga, tiskari i knjigovežnici. Uz razglede Knjižnice, za posjetitelje su priređene radionice Darujmo knjizi bolji život, Glagoljične minijature od slame, Glagoljična pisanica i Glagoljica pletena papirom, predstavljanje kataloga Baltazar Adam Krčelić u Zbirci rukopisa i starih knjiga NSK, kao i humanitarni program Zaklade NSK Knjigom za knjige.

Svakodnevno će također biti otvoren informacijski pult s popratnim suvenirima i izdanjima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti na e-adresu otvorena [email protected] Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Svečanost obilježavanja Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se u ponedjeljak, 22. veljače 2016., u 12 sati. Uz prigodno izlaganje glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijane Petrić, na svečanome obilježavanju Dana Knjižnice proglasit će se i ovogodišnji dobitnik Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koja se dodjeljuje za poseban doprinos knjižničarskoj struci.

Više čitajte na dalje.com


Foto: Wikimedia Commons

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close