Sport

Danci uvode inovaciju u rukomet kako bi zaštitili igrače od ozbiljnih ozljeda

U Danskoj uvode inovaciju u rukomet kako bi zaštitili igrače od ozbiljnih ozljeda glave, a možda će u budućnosti njihov primjer slijediti i ostale zemlje koje obožavaju ovaj sport


Rukomet je strašno napredovao, u fizičkom smislu i na taktičkom planu, no s time su došle i neke negativnosti. Igra se čvršće, a udarci s kojim se zaustavljaju suparnici puno su agresivniji , prljaviji i jači.

Na rukometnim utakmicama tako dosta toga ovisi o sudačkom kriteriju, ako ‘djelitelji pravde’ dozvole grubijanima da se razmašu sve to tada izgleda jako ružno.

Jedan od najgorih primjera je utakmica četvrtfinala Olimpijskih igara 2012. između Hrvatske i Tunisa. Naša reprezentacija slavila je 25-23, a poslije susreta najviše se pisalo i pričalo o brutalnim Tunižanima koji su udarali kako su stigli.

Ništa se nije promijenilo na zaštiti igrača, a oni vrhunski gotovo svaku utakmicu primaju udarce u glavu.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close