Vijesti

Danas ugodno i sunčano, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan

Pred nama je nekoliko iznimno toplih dana za ovo doba godine, osobito na kopnu. Nalazimo se u polju vedrine, u anticikloni, a sve ispred jedne duboke ciklone sa središtem u Atlantiku kraj Velike Britanije. Tako cijelom kontinentu, a nama sve do srijede u južnoj struji stiže prilično topao zrak.


Ujutro i prijepodne vedro, sunčano, rijetko samo po kotlinama i uz obale rijeka moguća kratkotrajna sumaglica ili magla, nešto izglednije na krajnjem istoku zemlje. Naime, bit će mirno, tek na moru, uglavnom prema otvorenome slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura visoka za doba godine, posvuda između 10 i 14 stupnjeva, dakle, ugodno, malo svježije u gorju i dalmatinskom zaleđu između 5 i 9 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano, potpuno vedro te vrlo toplo i vruće. Vjetar će uglavnom izostati ili biti slab, a temperatura oko 29 stupnjeva, lokalno čak do 30 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji, Baranji te Srijemu. Vrlo toplo, vruće uz obilje sunca, a samo ponegdje može prolazno zapuhati slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar.

U Dalmaciji bez vrućine, ali uz dosta sunca svakako toplo uz 23-24 stupnja, a više u zaleđu, ponegdje čak do 29 stupnjeva. Malo će možda uz obalu smetati umjeren, na otocima ponegdje i pojačan maestral. No, mirnije navečer.

Na sjevernom Jadranu sunčano te još malo toplije nego danas, osobito u gorskim područjima, gdje će se ići preko 25 stupnjeva, lokalno i do 29 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

Početkom tjedna nastavak neuobičajene ljetu primjerenije topline, ponegdje moguća rekordna temperatura za travanj. Tek će povremeno biti umjereno jugoistočnog, nešto češće u utorak jugozapadnog vjetra. Osvježenje stiže u srijedu, promjenjivije, moguć je pritom i koji pljusak uz više oblaka, ali ostaje to i dalje razmjerno toplo za doba godine.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčan i još malo topliji početak tjedna. Još u ponedjeljak valja računati na mjestimičnu jutarnju maglu, osobito uz zapadnu obalu Istre, moguće i uporniju nisku naoblaku. No, kreće polako i južina. Osvježenje se ovdje u srijedu gotovo da i neće osjetiti. Kiša, ako i padne, past će, čini se, samo na sjevernom dijelu. Od četvrtka opet sunčanije uz buru.

 

Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close