Danas u cijeloj zemlji sunčano i vedro, temperature i do 23 stupnjeva

Uz to većinom vedro, tek će u nedjelju uz južinu stizati više oblaka, a u novom tjednu je moguće i nešto kiše


Zbog sve izraženijeg utjecaja klimatskih promjena i iduće godine obilježit će nagle i ekstremne vremenske neprilike pa je sustav ranog upozorenja važan. Upravo zbog toga je tema ovogodišnjeg svjetskog meteorološkog dana: rano upozorenje i djelovanje.

ČETVRTAK

U prostranom polju vedrine i danas od jutra u cijeloj zemlji sunčano i vedro. Puhat će slab, uz obalu do umjeren burin, zatim prema sredini dana vjetar s mora.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom vedro i ugodno toplo – temperatura će biti iznad 20, najviše do 23 stupnja. Uz ovo suho vrijeme idućih dana računajte na povišenu koncentraciju peludi čempresa.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano i vedro. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeverozapadni, a temperatura oko 20 stupnjeva.

U Dalmaciji pravo proljeće – sunčano, bez oblaka te ugodno toplo uz 20-ak stupnjeva. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, sredinom dana mjestimice i jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrlo slično – cijeli dan sunčano, temperatura iznad prosjeka – uz obalu oko 19, a u gorju samo stupanj, dva niža. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, a navečer pod Velebitom opet burin.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti u nastavku tjedna manje hladna jutra, minuse ostavljamo iza nas, a ugodno će biti i tijekom dana. Uz to većinom vedro, tek će u nedjelju uz južinu stizati više oblaka, a u novom tjednu je moguće i nešto kiše.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će se oblaci skupljati već od petka, iako će i dalje biti dosta sunčana vremena. Za vikend južina, a kiša je moguća već krajem nedjelje u Dalmaciji, zatim u novom tjednu i drugdje. Idućih dana temperatura iznad prosjeka.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close