Danas sunčano i toplo, u nedjelju slijedi blago zahlađenje

Polje anticiklone nam je oslabilo, ali ostali smo u polju malo povišenog tlaka. Naime, približava nam se jedan oslabljeni poremećaj sa sjevera kontinenta, no on će se glavninom prelaskom Alpa i raspasti pa će nam stići u noći na nedjelju tek povećana naoblaka i rijetko vrlo malo kiše u gorju.


Subota

Ujutro i prijepodne još stabilno, nešto više oblaka, ali i prilično mirno. Vjetar će gotovo potpuno izostati, a zato će češća biti magla koje će se zatim izdizati u niske slojevite oblake, mjestimice moguće i na moru, prije svega prema otvorenome.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, no bit će tu svakako i umjerene naoblake, prije svega prema istoku. Vjetar slab, temperatura oko 20-21 °C, malo niža moguće u kotlinama gdje se zaostali niski oblaci ili sumaglica budu razilazili tek sredinom dana.

Promjenjivija naoblaka se očekuje na istoku zemlje, ali i tu će biti dovoljno sunčanih razdoblja. Ostaje podjednako ugodno kao i jučer.

Više će oblaka sutra biti u Dalmaciji, što onih visokih, što onih srednjih koji zaklanjaju sunce, a tako će i temperatura biti za koji stupanj niža. Bit će to između 22 i 24 °C, dakle i dalje ugodno toplo.

Na sjevernom Jadranu će možda i najviše prevladavati dojam sunčanog vremena, iako će prolazno biti povećane naoblake, no uglavnom u gorju. Vjetar slab, a tek kasno navečer zapuhati bura, prvenstveno pod Velebitom. Temperatura ipak niža, oko 22 °Ca na moru, oko 20 °C u zaobalju.

Idućih dana na kopnu

Od nedjelje promjenjivije. Najprije u prvome dijelu dana prolazno naoblačenje, ali tek vrlo rijetko koja kap kiše oko gorja. No, danju svježije uz sjeverac i buru, ali ta će se svježina nastaviti i idućeg tjedna. Više sunca samo u ponedjeljak, a onda uz povremeno više oblaka raste vjerojatnost za sporadično malo kiše, uglavnom u utorak na istoku zemlje.

Idućih dana na moru

Na Jadranu djelomice sunčano, a onda potkraj ponedjeljka uz južinu porast naoblake. Već će ponegdje pasti malo kiše, najprije na otocima, no glavnina se očekuje tijekom utorka u Dalmaciji, gdje može biti i jačeg nevremena uz prolazno jak vjetar, što juga, što bure i tramontane. Temperatura bez veće promjene.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close