Danas se pripremite na pljuskove s grmljavinom, ali ostatak tjedna rezerviran je za prave ljetne vrućine

Na istoku zemlje popodne pljuskovi s grmljavinom, puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura od 31 do 34 stupnja


Uz prelazak kratkovalne doline danas će u kopnenim predjelima biti nešto nestabilnije, dok se uz obalu nastavlja većinom sunčano vrijeme s pravim ljetnim vrućinama.

SRIJEDA

Sredinom tjedna u unutrašnjosti povremena kiša ili pljuskovi s grmljavinom, a na Jadranu od jutra pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz obalu sjeverozapadnjak, a temperatura bez veće promjene.

U nastavku dana u središnjim krajevima ostaje nestabilno, a pljuskova će biti uglavnom uz granicu sa Slovenijom te u južnim predjelima, lokalno je moguće i izraženo nevrijeme. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura oko 32 stupnja.

Na istoku zemlje popodne pljuskovi s grmljavinom, puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura od 31 do 34 stupnja.

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće ili vrlo vruće, a tek je rijetko u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka moguć poneki kraći pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, navečer i bura, a temperatura između 32 i 36 stupnjeva, lokalno i do 38.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u gorju oblačnije i nestabilnije, lokalno je moguće i izraženije nevrijeme. Navečer će i ovdje zapuhati bura, a temperatura od 28 u gorju do 34 na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Već od četvrtka povratak stabilnog i većinom sunčanog vremena. Krajem tjedna novi porast naoblake, čini se da će opet biti i lokalnih nestabilnosti. Idućih dana vjetar će uglavnom izostati, a temperatura prema vikendu sve više rasti pa će u subotu ponegdje biti i iznad 35 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana pod utjecajem toplinskog vala ostaje vruće ili vrlo vruće. Noću će puhati umjerena, mjestimice i jaka bura koja neće donositi olakšanje već će dodatno povisiti minimalnu temperaturu, a tijekom dana će često biti i iznad 35 stupnjeva.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close