Zdravlje

Danas je Svjetski dan jaja

Svjetski dan jaja proglasila je Međunarodna komisija za jaja (International Egg Commission) i on se obilježava svake godine na drugi petak u mjesecu listopadu.


To je jedinstvena prilika da se podigne svijest o prednostima konzumiranja jaja i njihovim hranjivim sastojcima i slavi se u cijelom svijetu.

Već stoljećima, jaja igraju veliku ulogu u ishrani u mnogim obiteljima diljem svijeta, te su jedan od najkvalitetnijih prirodnih izvora proteina, a oni su vrlo važni u razvoju mozga i mišića, imaju ključnu ulogu u prevenciji bolesti i doprinose zdravlju u kasnijoj životnoj dobi, posebice vida.

Isto tako, jaja su nenadmašiv spoj kada je riječ o svestranosti i vrhunskoj kvaliteti proteina po vrlo povoljnim cijenama, a kada se radi o praktičnosti, načinu pripreme i okusu, jasno je da baš i nemaju konkurencije.


 

Izvor: ezadar

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close