Vijesti

Danas je DAN OTVORENIH SRCA u organizaciji Zaklade Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina, u spomen Aninog preranog odlaska, i ove godine organizira „Dan otvorenih srca” koji će se održati u petak, 27. studenog 2015. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb)


Zaklada poziva sve da im se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca” žele podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek” kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.
U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina” pojasnit će i doktori koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.
ana

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, tijekom 9 godina Registar je s početnih 150 povećan na trenutnih 49.932 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi potencijalni darivatelji iz Hrvatske doprinose i oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada su, zahvaljujući hrvatskom Registru, za 56 osoba iz Hrvatske i inozemstva povećane šanse za život. Brojka je to kojom se Zaklada ponosi i koja ih potiče da i nadalje neumorno rade. Više informacija saznajte na Facebooku eventu OVDJE

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close