Događanja

Damir Karakaš dobitnik ugledne talijanske književne nagrade

Hrvatski književnik Damir Karakaš proglašen je jednim od dobitnika ugledne talijanske književne nagrade “Premio ITAS del Libro di montagna” za roman “Sjećanje šume”, javlja tportal.


Ove godine za nagradu su konkurirale knjige pedesetak talijanskih izdavača, a “Sjećanje šume” osvojilo je nagradu u kategoriji književnosti za mladež, te time i novčani iznos od dvije i pol tisuće eura.

Roman je u Italiji, u prijevodu Elise Copetti tiskala izdavačka kuća Bottega Erante iz Udina, koja između ostaloga objavljuje i knjige nobelovca Ive Andrića.

U talijanskim medijima, Karakaševo “Sjećanje šume”, prevedeno kao “Memorie della foresta”, naišlo je na jako dobar odjek, a o knjizi je pohvalno pisao i jedan od najpoznatijih suvremenih talijanskih pisaca Paolo Cognetti.

“Drago mi je zbog nagrade, to je uvijek lijep osjećaj, neka vrsta dodatnog priznanja. Nadam se kako će ova književna nagrada omogućiti da knjiga dođe do što više čitatelja u Italiji”, izjavio je Damir Karakaš, žaleći što zbog pandemije nije mogao uživo primiti nagradu.

Više na tportal.

 

Foto: Privatna zbirka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close