DogađanjaVijesti

Dalibor Petko, Marko Kutlić i David Temelkov u akciji darivanja krvi, u znak sjećanja na Tošu Proeskog!

Pred nama je još jedna tužna obljetnica, otkako nas je napustio makedonski pjevač i slavuj kako su ga mnogi nazivali, Toše Proeski.


Pored toga, bio je poznat i po svom humanitarnom djelovanju, a brojne dobrotvorne akcije u kojima je i sam sudjelovao, nastavljaju se tradicionalno i godinama nakon njegovog tragičnog, i prije svega preranog odlaska.

Jedna od takvih humanih gesti, svakako je dobrovoljno darivanje krvi, koje se uz sudjelovanje brojnih Tošinih fanova, od kojih se neki došli čak i iz Ogulina, te poznatih osoba iz javnog i društvenog života, održalo jučer u zagrebačkoj Petrovoj ulici.

Među njima su bili poznati radijski i televizijski voditelj Dalibor Petko, njegova kolegica sa CMC televizije Elena Jung, te mlada glazbena lica Hit Recordsa, Marko Kutlić i David Temelkov.

Tom prigodom Dalibor Petko istaknuo je:

Toše Proeski za svog života je bio veliki dobročinitelj i drago mi je što njegovo ime živi upravo kroz ovakve akcije, koje pomažu ljudima. Koliko sam ga poznavao, znam da bi to bila njegova velika želja. Iz tog razloga ću se kad god mogu uključiti u ovakve akcije u znak sjećanja na čovjeka kojeg sam jako volio.

Akciju je podržao i David Temelkov, naglasivši pritom:

Darovati krv, za mene je kao da nekome darujem život. Svi smo ljudi i svi smo ranjivi, stoga budimo humani jedni prema drugima i potencijalno spasimo nečiji život.

Važnost darivanja krvi, ali i općenito pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, naglasio je i Marko Kutlić:

Do sada nisam imao priliku darivati krv, ali nakon što sam se informirao o postupku i samom činu darivanja, dobio sam veliku želju. Darivanje krvi lijepa je gesta s kojom se može pomoći osobi, kojoj je, u datom trenutku, pomoć doista potrebna. Darivanje krvi, također je dobro i za zdravlje darivatelja jer smanjuje mogućnost srčanog udara. Osim toga svaki dobar čin i svaka pomoć, čovjeku se kad tad kroz život vrati.

Jučerašnje dobrovoljno darivanje krvi, uvod je u jedanaestu obljetnicu smrti Toše Proeskog.

 

Foto: Privatni album Dalibor Petko

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close