Turizam

Da bi posjetili ova mjesta morate biti punoljetni

Bogata turistička ponuda nekog grada ili mjesta, zalog je da će se gosti dobro provesti i po mogućnosti vratiti još koji put. Na ovim mjestima maloljetnici nisu poželjni, a nije im niti dozvoljena šetnja ovim bizarnim lokacijama.


1. Ulica crvenih svjetiljki, Amsterdam
Želite li istražiti slavnu ulicu u kojoj je legalno bavljenje najstarijim zanatom na svijetu, ali i u kojem je otvorena prva trgovina prezervativima, učinite to u društvu Emeriti Martine i Louise Fokkens. ‘Meet the Old Hookers Tour’ je specifična tura kroz koju vas vode ove dvije ostarjele prostitutke uz priče o njihovoj zanimljivoj karijeri u ludim sedamdesetima i osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

2. Firenza, Italija
‘Seks, droga i renesansa: Samo za odrasle’ ime je turističke ture koju možete proći u Firenzi. Ovaj talijanski biser kulture i povijesti u doba renesanse bio je, navodno, nezaboravno mjesto. Najveći novac zarađivao se od prostitucije, pa ne čudi da u sklopu ture možete vidjeti ‘zločeste’ poruke uklesane u najpoznatije firentinske spomenike.

3. Bangkok, Tajland
Ako ste gledali ‘Mamurluk 2’, vjerojatno ste upoznati s djelićem nezaboravne turističke ponude Bangkoka. ‘The Bizarre Bangkok Tour’ uključuje posjet Muzeju forenzične medicine koji otkriva fotografije s autopsija, ali i mumificirano tijelo serijskog ubojice-djeteta Si Quey. U sklopu ture navratit ćete i do hrama plodnosti božici Tuptim, gdje žene mole da zatrudne ostavljajući božci falusne simbole.

4. Charleston, Južna Karolina, SAD
Charleston je možda poznat po svojoj gastronomskoj ponudi i šarmu, ali i po povijesti koja bi mnoge druge južnjačke gradove posramila bez ikakvih problema. The Dark Side of Charleston Walking Tour obećava necenzurirani pogled (uz bocu Jack Danielsa) u ovaj slavni gradić koji je tijekom drugog svjetskog rata bio prepun javnih kuća, a ulice su bile nesigurne zbog česti pljački i ubojstva.

5. Kingston, Jamajka
Ljudi na Jamajici mogu sa sobom nositi male količine marihuane bez opasnosti od uhićenja. Ne čudi stoga što je najpoznatiji gospodarski proizvod glavni junak velikog broja tura na otoku. Agencija HotBox Jamajka organizira niz različitih tura koje uključuju posjet farmama marihuane, isprobavanje ovog potentnih opijata, ali i posjet rodnoj kući Boba Marleya.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close