Posao

CROATIANS ONLINE Nova medijska platforma hrvatske dijaspore već bilježi značajnu posjetu!

U ožujku 2024., točnije 15. ožujka, dogodio se povijesni dan za medijsku Hrvatsko-Američku medijsku organizaciju –  CAMA. Osnovana je medijska platforma Croatians Online i aktivirana je domena www.croatiansonline.com.


Interna organizacija tima, aktivacija svih potrebnih kanala za dijeljenje sadržaja i aktivnosti, rad na subotnjim emisijama, te proizvodnja tekstova za web stranicu, glavni su poslovi na kojima je redakcija Croatians Onlinea radio protekla 3 mjeseca. Bilježe i prve odlične rezultate.

Spotify raste s brojem priloga

Svi njihovi prilozi subotnjih emisija „Croatians Saturday Live“ koje možete slušati svake subote u 11.30 sati po istočnoameričkom vremenu (odnosno u 17.30 po hrvatskom vremenu), mogu se pronaći na domeni Croatians Online Spotify. Trenutno je snimke pregledalo više od 13 000 korisnika Spotifyja, a uploadali su ukupno 65 priloga i javljanja njihovih suradnika iz Amerike i Hrvatske.  Svakog tjedna Spotify materijale možete čitati i putem web stranice, pri čemu se objavljuju posebni tekstovi s opcijom slušanja Spotifya i svakog priloga.

Facebook stranica dosegla više od 50 000 Hrvata

Croatians Online Facebook stranica dosegla je više od 50 000 Hrvata, a putem nje svakodnevno možete pratiti vijesti s web stranice, kao i zanimljivosti i javljanja iz Hrvatske i svijeta. Također, tu su i javljanja iz studija u New Yorku, gdje članovi redakcije dijele svakodnevicu sa snimanja emisija. Lajkajte i zapratite stranicu i podijelite je sa svojim bližnjima!

Web stranica u stalnom rastu od početka, rekord prošlog mjeseca

Domena www.croatiansonline.com aktivna je od 15. ožujka, a u međuvremenu je doživjela brojne promjene i napredak. Vijesti možete čitati na 4 jezika: engleskom, njemačkom, španjolskom i hrvatskom jeziku. Sve emisije možete slušati putem povezivanja sa Spotify kanalom, a sustavno se radi na boljem korisničkom iskustvu i funkcionalnostima.

Web stranica ima i brojne kategorije, pri čemu ističemo kategoriju Podcasti koja pokazuje odličnu praćenost s 10 aktivnih autora i novinara. Tu su: Kava s Damirom, Little Nook, Kata’s Culture Corner, Keep it Croatian with Sara, Gdje je srce tu je dom, Study in Croatia, Terca u New Yorku, Lijepa naša Dalmacija, Zanimljivi Hrvati i Travel Advisor. Autori podcasta su vrijedni svake subote i redakcija Croatians Onlinea poziva vas na praćenje i preslušavanje sadržaja. Njihovi podcasti dostupni su putem web stranice, ali i 0-24h putem Spotify kanala.

Što se tiče rezultata web stranice, zabilježeno je 6800 jedinstvenih čitatelja i preko 30 000 pregleda stranica, uz jaku tendenciju rasta posjete u idućim mjesecima. Već sada, to je 30% više čitatelja od prvog idućeg medija u New Yorku, a rastom se očekuje i višestruki rast na razini najčitanijih hrvatskih medija.

Sveukupno uspješna prva tri mjeseca

Mlada medijska platforma Hrvata ima studio u New Yorku, a već se razgovara i o redakcijama u drugim gradovima svijeta. Sve dosadašnje rezultate kratko je prokomentirala Sanja Floričić-Bogović ispred Croatians Onlinea:

Zadovoljni smo ovim rezultatima, u jako malo vremena napravljen je velik posao, te u budućnosti očekujemo da ćemo nastaviti s ovim trendovima. Pozivamo sve Hrvatice i Hrvate iz raznih dijelova svijeta, da nam se jave i podijele s nama svoje priče. Uvijek smo dostupni preko naših članova tima ili na email [email protected] „ – kaže Sanja Floričić-Bogović, predsjednica CAMA-e koja je nakladnik Croatians Onlinea.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close