Turizam

Croatia Airlines dobila Bijelu zastavu

Croatia Airlines prvi je avioprijevoznik u svijetu kojem je dodijeljena Bijela zastava, međunarodno priznanje Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera (GUWAA).


Čišćenje morskog dna

Croatia Airlines se u projekt uključio čišćenjem morskog dna na području plaže Žaborić kraj Šibenika koje su ljetos obavili specijalno obučeni profesionalni ronioci Special Protection Ecology Environment Diving (SPEED Unit) angažirani na projektu, na čijem je čelu svjetski rekorder u ronjenju na dah Kristijan Curavić.

Akcijama čišćenja ove udruge iz hrvatskog podmorja su očišćene u pet godina djelovanja na tone raznovrsnog smeća, od automobilskih guma, plastične ambalaže pa sve do građevinskog otpada. “U akciji čišćenja podmorja pokraj otoka Krapnja na dubini od dva metra nedavno su pronađene dvije ručne bombe. I to na dijelu obale gdje inače borave kupači”, rekla je Paula Hiveš iz organizacije GUWAA.

Neki od kriterija za dodjelu Bijele zastave su uspostavljanje najprihvatljivijih ekoloških metoda čišćenja podmorja, organizacija resursa za reciklažu i pravilno upravljanje prikupljenim otpadom, dijeljenje iskustava s drugim ekološkim organizacijama, educiranje i osvješćivanje stanovništva te kontinuirano održavanje vodenih površina.

Promocija ekološki osviještenog djelovanja

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko je naglasio da Croatia Airlines već 25 godina neprestano ulaže u zaštitu i očuvanje ekološkog sustava promocijom ekološki osviještenog djelovanja, kao i implementiranjem mnogih tehnoloških i tehničkih poboljšanja u poslovanje. “Sretan sam što pridonosimo očuvanju prirodnih ljepota za buduće generacije te zbog toga sam osobito ponosan što smo od danas nositelji Bijele zastave”.

Croatia Airlines će prikazivanjem promotivnog filma Bijela zastava tijekom letova te na druge načine nastaviti doprinositi podizanju svijesti o važnosti i ciljevima projekta Bijela zastava. Ovaj internacionalna inicijativa pokrenuta je prije pet godina u organizaciji Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera i Zaklade princa Alberta II. od Monaca i dosad je u akcijama čišćenja organiziranih diljem svijeta uklonjeno 489.586 kg otpada.


Tekst: telegram.hr
Video: youtube.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close