Scena

Charlie Chaplin dobiva muzej

U Švicarskoj, točnije, na Ženevskom jezeru, gdje je velikan nijemog filma proveo zadnjih 25 godina svog života, smatraju da Chaplinova ostavština zaslužuje muzejski dom – i to po ukusu samog majstora.

Netko izgovori tisuće riječi i ne kaže ništa, a netko može sve reći – bez i jedne jedine riječi. Najbolji dokaz za to je – Charlie Chaplin. Njegovi nijemi filmovi postali su neizostavni dio filmskih udžbenika, a remek-djela poput Modernih vremena i Mališana aktualna su i više od osam desetljeća nakon njihova nastanka.

Mnogi će s pravom reći: tko iza sebe ostavi filmove poput Velikog dikatora, njemu ne trebaju nikakvi drugi spomenici niti muzeji. Ali u Švicarskoj, točnije, na Ženevskom jezeru, gdje je velikan nijemog filma proveo zadnjih 25 godina svog života, smatraju da Chaplinova ostavština zaslužuje muzejski dom – i to po ukusu samog majstora.


 

Foto: pixabay
Tekst: Večernji list

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close