HrvatskaVijesti

Cesarica 2023. ima brojne novosti, a poznati su i nominirani za Hit siječnja!

DONOSIMO DETALJE!

Nakon uspješne 2022. godine i svečane dodjele nagrada Cesarica na kojoj su trijumfirali Eni Jurišić & Matija Cvek s pjesmom „Trebaš li me“ koja je proglašena Hitom 2022. godine, krećemo u novi krug!


I ove godine iz mjeseca u mjesec tražimo najbolju pjesmu, uz novost – sada onu najbolju biramo između 3 ponuđene pjesme. Cesarica Bestseller koja je također bila „zvijezda“ dodjele nagrada Cesarica 2022., ostat će u fokusu i tijekom 2023. U 12 mjeseci ispred nas, ekipa Cesarice pratit će sve izvođače, njihove koncertne aktivnosti i uz pomoć podataka HDS ZAMP-a doći za godinu dana do odgovora na pitanje – tko je imao najveći broj prodanih koncertnih ulaznica u 2023.?

Novu Cesarica godinu započinjemo i s novim, osvježenim, vizualom i web stranicom na kojoj ćete moći pratiti sve o nominiranim izvođačima i pročitati intervjue s njima.

Dodatna novost ovogodišnje Cesarice je i nova, dodatna platforma za glasanje! Uz dosadašnje platforme – web stranicu, Faceboook stranicu Cesarica i Cesarica Viber chatbot, od danas glasati možete i putem portala Glazba.hr!

A nominirani za Hit siječnja su….

  • NEKA NOVA JUTRA – CRVENA JABUKA
  • PIJESAK NOŠEN VJETROM – GIBONNI
  • SPOKOJAN – MARKO BOŠNJAK

Glasovanje za Hit siječnja traje do 17. veljače u ponoć, a glasovati se može, podsjećamo, putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

“Neka nova jutra” – Crvena jabuka

Pjesma „Neka nova jutra“ bila je najava istoimenog studijskog albuma jednog od najdugovječnijih bendova ovih prostora – Crvene jabuke. Album se našao na tržištu krajem 2022. godine. S autorima ovog singla, Mirkom Šenkovskim Geronimom i Draganom Kajtazović–ŠenkovskiDražen Žerić Žera je surađivao i na prethodna dva studijska albuma, a njihova plodna suradnja nastavila se i na novom albumu. Gost u naslovnoj pjesmi albuma je glumac Mirsad Ibišević koji recitira stihove iz pjesme “Vječni prsten” Tina Ujevića.

“Pijesak nošen vjetrom” – Gibonni

Gibonnijevog EP-a „U po ure“ objavljen je i četvrti singl, pjesma „Pijesak nošen vjetrom“ koji je dobio i prateći videospot u režiji Matka Petrića.

U stvaranju pjesme sudjelovao je gitarist Vlatko Stefanovski, basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, violinist Marko Ramljak, dok je za dojmljiv zvuk masinqua zaslužan Haddis Alemayehu Haddinqo.

“Spokojan” – Marko Bošnjak

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritke te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja novu pjesmu – “Spokojan“.

Pjesma “Spokojan” sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se šestu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez koji ovim projektom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme.
 

Izvor: PROMO | Foto: PROMO

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close