Vijesti

Cambridge uvodi kolegij o Lego kockama

Prestižno britansko Sveučilište Cambridge objavilo je kako planiraju od iduće akademske godine, a koja počinje na jesen, zaposliti Lego profesora koji će proučavati ulogu igre u edukaciji uz pomoć financijskih sredstava koje je Zaklada Lego donirala sveučilištu.


Naime, cilj Zaklade Lego je promovirati učenje kroz igru te su sami predložili Cambridgeu ovakav projekt u kojeg ulažu 2,5 milijuna funti za ‘Lego profesuru u igri i edukaciji, razvoju i učenju’, kako su objasnili. Zaklada također nudi Cambridgeu 1,5 milijuna funti donacije za Istraživački centar o igri u edukaciji, razvoju i učenju, a cilj im je da Lego profesor postane direktor tog Istraživačkog centra, prenosi BBC.

Svi oni koji bi na postdiplomskom studiju htjeli proučavati utjecaj Lego kockica na društvo mogu upisati kolegij bez obzira na struku ili znanstvenu granu za koju se obrazuju.

Inače, Cambridge je prošle godine otvorio natječaj za doktora čokolade kako bi proučavali kako i zašto se ta supstanca topi te su tome posvetili jedno cijelo istraživanje koje još uvijek traje.


 

Tekst: telegram.hr
Foto: downloadwallpaperhd.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close