Događanja

Burton snima film o sloniću Dumbu

Jedna od najvećih svjetskih producentskih kuća Walt Disney Pictures’ i redatelj filma “Alisa u zemlji čudesa” Tim Burton dogovaraju novu suradnju, ovaj put snimanje igranog filma po animiranom predlošku o letećem sloniću Dumbu, piše The Wall Street Journal.


U Disneyu su vrlo zadovoljni scenarijem koji navodno potpisuje scenarist Ehrin Kruger (“Transformeri: Tajna strana Mjeseca”) i za redatelja namjeravaju angažirati Burtona.

Nakon uspjeha što su ga postigle adaptacije klasičnih Disneyevih animiranih filmova, poput “Alise u zemlji čudesa”, “Pepeljuge”, “Gospodarice zla” (adaptacije “Uspavane ljepotice”) u tvrtki se nadaju još jednom filmskom hitu, rekao je šef produkcije tvrtke Walt Disney Pictures’ Sean Bailey.

U pripremi je i snimanje modernizirane verzije “Knjige o džungli”, čija se premijera očekuje iduće godine te “Ljepotice i zvijeri” koju će gledatelji moći vidjeti 2017., kazao je.

Upitan da otkrije nešto o filmskom zapletu, Bailey je odgovorio “it’s a big world” (ovo je velik svijet), što bi moglo značiti da će perspektiva filma biti malo šira od originalne priče o cirkuskom sloniću koji je, uz pomoć prijatelja miša shvatio da zahvaljujući svojim velikim ušima, može letjeti.

Datum prikazivanja filma još nije poznat, a filmski znalci s nestrpljenjem očekuju spoj specijalnih efekata i glumačkih likova po uzoru na slične Disneyeve adaptacije.


 

Tekst: Hina/index
Foto: “Tim Burton At Alice In Wonderland Fan Event” by Made In Hollywood  https://www.flickr.com/photos/madeinhollywoodtv/4383534795/. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close