Događanja

Brojne aktivnosti HKUD-a Široka Kula u lipnju

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta.


Drugog lipnja nastupili su na 28. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” u Ogulinu kao predstavnici Ličko-senjske županije.

Već sljedećeg vikenda, odnosno 8. lipnja Društvo je sudjelovalo na otvorenju 19. Antunovskih susreta u Prnjavoru Čuntićkom, a domaćini su im bili KUD “Čuntićanka” iz Hrvatskog Čuntića. Naime, Čuntić je selo koje dijeli gotovo istu sudbinu kao Široka Kula u Domovinskom ratu što je posebno zbližilo članove dva Društva.

Muška pjevačka skupina HKUD-a večeras će nastupiti na predstavljanju knjige Oj, devojko Maro: Izbor tradicijskih napjeva sa Smotre MPSH u Ivanić-Gradu (2002. – 2021.), autora dr. sc. Joška Ćalete i Ivana Buljana, u nakladi KUD-a “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi, Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad i Instituta za etnologiju i folkloristiku.

Predstavljanje će se održati u Etnografskom muzeju u Zagrebu kao dio programa ovogodišnje Međunarodne smotre folklora Zagreb.

Društvo se priprema za 24. Smotru folklora u Otočcu koja će se održati 21. i 22.lipnja gdje su i za ovu prigodu iz svoje zbirke tradicijskih vrijednosti izvukli nešto novo/staro.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close