Lifestyle

BRINJE: UNIŠTAVANJE prirodne baštine SINIČIĆ ŠPILJE od strane dvojice mještana

Ličko-senjska policija kazneno je, za protupravno gradnju prijavila dvojicu muškaraca iz Brinja koji su probili prilaznu cestu do Sinčić špilje, poznate po drevnom slikovnom pismu koje do danas nije odgonetnuto.

Policija je istragom utvrdila da su dvojica Brinjana, stari 65 i 54 godina, probili prilaznu cestu do Siničić špilje bez prethodne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu. Radove u dužini od 113 metara izveo je 54-godišnji radnik 65-godišnjaka. Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. – prenosi N1 info.

Sinčić špilja postala je poznata nakon što su speleolozi 1999. godine, nakon probijanja začepljenog sifonskog jezera, na glatkoj stijeni oko 55 metara od ulaza u špilju otkrili urezano još neodgonetnuto slikovno pismo. Neobični znakovi bili su slični germanskim runama, a znanstvenici su ih pokušali dešifrirati nekoliko puta.


Tekst: N1 info

Foto: google maps

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close