VijestiTehnologija

BRAVO! Mladi hrvatski robotičari osvojili Svjetsko prvenstvo u robotici!

“Dva svjetska viceprvaka. Bravo! Kad sudjeluješ u projektu koji iznjedri ovakav uspjeh – obuzme te osjećaj ponosa i ispunjenosti. Ne očekujem da cijela nacija padne u trans kao kad je nogomet u pitanju, ali dobro je napraviti pauzu od afera u politici i za promjenu čuti nešto ovako veliko i pozitivno. Što reći… Ništa, djeca su ovim uspjehom rekla sve. A vi pričajte o njima i o mentorima koji su bili uz njih. Ne zbog sebe i lajkova. Pričajte da druga djeca i njihovi roditelji vide što se radi i što se sve može”, napisao je u subotu na Facebooku oduševljeni tajnik Hrvatskog robotičkog saveza Željko Krnjajić, prenosi 24 sata.


Čestitao je tako mladim hrvatskim robotičarima koji su postigli iznimni uspjeh na svjetskom natjecanju u robotici RoboCup 2019. Sydney.

Danas je dvama drugim mjestima od subote dodano i zlato u kategoriji Rescue Line, ali u konkurenciji supertimova, gdje se naša ekipa “Školska knjiga CRO Team” natjecala u kombinaciji sa švedskom ekipom “Galären”. Tome su dodali i posebnu nagradu za programsko rješenje (Best Victim Rescue Solution).

Opet na vrhu svijeta! Kad vam kažemo da su mladi Hrvati najbolji u robotici, zvuči nestvarno. Ali zaista je tako. Jučer smo vas obradovali s dva druga mjesta, a danas u tu priču dodajemo i naslov svjetskih prvaka,  pohvalili su se na Facebook stranici Hrvatskog robotičkog saveza.

Više na 24 sata.

 

Foto: Hrvatski robotički savez Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close