VijestiZdravlje

Božinović: Oko 11. svibnja ćemo razmotriti ukidanje e-propusnica

PRVA FAZA POPUŠTANJA MJERA

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u srijedu da će Stožer oko 11. svibnja, kad počinje posljednja etapa prve faze popuštanja epidemioloških mjera, razmotriti ukidanje sustav e-propusnica za kretanje državom.


Što se tiče grada Zagreba i Zagrebačke županije, oni funkcioniraju kao jedinstvena cjelina. Ako bismo krenuli tim putem, do 11. svibnja bismo ukinuli sve propusnice. To nije cilj. U ova dva tjedna je cilj da se ne otvori i pojača ta mobilnost više od onoga što je procijenjeno kad se raspravljalo o mjerama popuštanja”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Stožera.

Nama je cilj da se normalizira što je moguće više toga. To će ovisiti o epidemiološkoj slici”, poručio je.

Božinović je istaknuo kako je nužno proći prvu fazu popuštanja mjera na način da se iz te prve faze krene prema što većem popuštanju.

‘Dokle god držimo ovu epidemiološku situaciju, idemo dalje u popuštanja. Svi imamo sti cilj, ali ne smije ga ništa kompromitirati”, dodao je.

Upitan zašto je u nekim trgovinama na tržnicama dozvoljen rad, dok drugima nije, Božinović je kazao kako nema razloga da trgovine ne rade ukoliko poštuju epidemiološke preporuke.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close