PosaoNovac

Božić je blizu pa bi radnici mogli biti nagrađeni. Ovoliku božićnicu daju u HEP-u, INA-i, HŽ-u…

RASPITALI SMO SE

Nakon što je RTL od privatnih tvrtki i firmi doznao koliku će božićnicu dati svojim radnicima, odlučili su odgovore potražiti i u onima koje su u vlasništvu države. Evo što kažu iz HAC-a, INA-e, HŽ-a, HP-a i HEP-a.


Božić je za točno četiri tjedna, a sve je bliže i početak prosinca, što za mnoge znači i nova plaća, a pored toga i božićnica.

S obzirom na to da su prošlog tjedna objavili koliku će nagradu radnici dobiti u privatnim firmama poput dma i Konzuma, sada su odlučili saznati koliko će prema svojim zaposlenicima biti široke ruke i one državne tvrtke.

Tako su kontaktirali nekoliko njih i doznali kolika se božićnica sprema njihovim radnicima.

Iz HEP-a će bogato nagraditi svoje zaposlenika, a kako kažu, kolektivnim ugovorom nije predviđena isplata 13. plaće.

“Sukladno Kolektivnom ugovoru i Sporazumu sa sindikatima, povodom Božića radnicima društava HEP grupe isplatit će se iznos od 497,71 eura po radniku.”

Što se pak tiče Hrvatskih autocesta, otkrivaju da će božićnicu kod njih dobiti ukupno 2623 radnika.

“Božićnica je definirana Kolektivnim ugovorom. Sukladnom ugovornim obvezama Hrvatske autoceste isplatit će jednokratni dodatak na plaću (božićnica) u neoporezivom iznosu od 132,72 eura neto”, poručili su iz HAC-a.

Pitali su i Hrvatsku poštu koliku će božićnicu dobiti njihovi zaposlenici, no očito su “uranili.”

Naime, iz HP-a su odgovorili da u “ovom trenutku još nije donesena odluka o isplati jednokratne prigodne nagrade, odnosno božićnice.”

S druge strane u Hrvatskim željeznicama na sve radnike izdvojit će se milijun i 102 tisuća eura.

“Sukladno Kolektivnom ugovoru radnicima HŽ Infrastrukture d.o.o. će biti isplaćena božićnica za 2023. u iznosu od 220 eura. HŽ Infrastruktura ne isplaćuje 13. plaću”, odgovorili su nam iz HŽ-a.

Upitali su i INA-u, koja je u djelomičnom vlasništvu države. Kažu da će svojim radnicima dati božićnicu od 331,81 euro, ali i dar za djecu u iznosu od 132,72 eura.

“Isplatom božićnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe, odnosno više od 8500 radnika”, zaključili su za Danas.hr.

 

Foto: pexels.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close