GlazbaVijesti

Boris Novković iz izolacije novom pjesmom šalje poruke ljubavi i nade

MOJ GRAD BEZ LJUDI

Nova pjesma Moj grad bez ljudi nastala je u kućnim uvjetima, a stihovi su Borisu došli jedne noći tijekom izolacije u kojoj se našao cijeli svijet uslijed globalne pandemije koronavirusa.


Baš negdje oko pojave korone moj producent Hrvoje Prskalo i ja krenuli smo u rad na mom novom albumu. Što zbog solidarnosti, što zbog novonastalih uvjeta glazba je utihnula na neko vrijeme i stali smo s radom na istome. Tamo negdje u dugim noćima karantene stihovi su tiho zakucali na vrata moje inspiracije. Jednostavno sve ono što svi skupa prolazimo, sva nada, sva zabrinutost i svo zajedništvo nas u Hrvatskoj, ali i šire u susjedstvu, Europi, svijetu, stalo je u tu pjesmu. Sada kada smo svi skupa napravili pola posla i bili tako savjesni i odgovorni u ovome svemu, osjetio sam da je trenutak da je objavim jer vjerujem da poruke ljubavi i nade kroz ove stihove dotiču zbilju cjelokupnog čovječanstva, naših obitelji, prijatelja i susjeda…“, rekao je Boris Novković koji potpisuje glazbu i tekst, a Hrvoje Prskalo radio je aranžman.

Zanimljivo je kako je Boris vokalnu dionicu otpjevao putem mobitela, a potom je svoje producentske i aranžerske sposobnosti iskoristio Hrvoje koji je majstorski osjetio atmosferu i samu poruku pjesme.

Video spot nastao je u studiju Katran gdje su redatelj Raul Brzić i Boris snimili emotivnu priču uz fotografije grada Zagreba nastale uslijed izolacije i nakon velikog potresa. Uz njih bila je i Borisova supruga Iris koja je radila make-up.

Najava je ovo novog studijskog albuma Borisa Novkovića koji će biti objavljen za Croatia Records, a koji je bolja poruka nego ona koja se krije iza stihova pjesme Moj grad bez ljudi:

“Zato neka ova pjesma ostane kao dokument zajedništva i ljudskosti za neka nova pokoljenja, kao dokaz da smo vođeni Božjom ljubavi jednom prolazili veliku kušnju.”.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close