Scena

Borba dobra i zla – Predstava “Postolar i vrag”

U kazalištu Trešnja premijerno je izvedena predstava “Postolar i vrag” u režiji Saše Broz kroz koju je prikazana borba dobra i zla.

Prodati dušu vragu danas nije ništa drugačije nego u 19. stoljeću kada je August Šenoa napisao povjesticu Postolar i vrag. Istoimena predstava je u petak u Trešnji premijerno izvedena. Redateljica Saša Broz svevremensku priču postavlja u 21. stoljeće. Pošteni postolar Hinko (Krunoslav Klabučar) i obitelj jedva preživljavaju pa on prodaje dušu vragu (Dean Krivačić) u zamjenu za ekononomski boljitak. Ide vrijeme dođe rok, eto vraga skok na skok. Nakon sedam godina vrag dolazi po dobrohotnog Hinka koji je u međuvremenu pomogao Putniku (Rajko Stojić) pa mu je ispunio tri želje koje će se pokazati presudnim u borbi s vražjim ugovorom.

Hinkova snalažljivost međutim, nije dovoljno naglašena predstavom, jednako kao i Putnikova uloga koja pomaže u pobjedi dobra nad zlom. Predstava je vrlo dinamična, kostimi Sandre Dekanić te šminka Irene Königsknecht i Tatjane Bjeliš odlično su istaknule osobine likova – vraga, pomagačica te Hinkove nezasitne supruge Rute i razmažene djece. Dinamici predstave pridonijele su iI skladbe Borne Šercara. Sjajna je i koreografija Žaka Valente zbog kojih vrag i pomagačice nisu strašni nego luckasti i zabavni.

Tekst: vecernji.hr

Foto: yayrafranklin.wordpress.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close