Scena

Bliži se 23. Porin

Bliži se 23. dodjela nagrade Porin, a djelatnici glazbene industrije već su krenuli s prijavama


Ovogodišnji Porin održan je u splitskoj Areni Spaladium, a Split se pokazao kao sjajan domaćin i partner u organizaciji glazbenog i televizijskog spektakla.

Splitski Porin bio je poseban po mnogo čemu. U dvorani je u glazbenom spektaklu uživalo gotovo 5.500 gledatelja, a samo događanje pratila je do sada najveća medijska kampanja.

Izvjesno je da će dodjela glazbene nagrade definitivno oživiti proljetnu turističku sezonu, a svakodnevna događanja unaprijediti društveni život gradu domaćinu. No koji će to grad biti, još se ne zna. U igri su Poreč, Opatija, Zagreb, Osijek i Split.

Svaki od njih ima svoje adute. Poreč je primjerice grad s velikom tradicijom organizacije sportskih događanja. Također ima fenomenalnu dvoranu Žatiku i resurse turističkog diva Plave lagune. Glazbena tradicija Opatije je najdulja, a pored atraktivnog smještaja, ima novu dvoranu. Zagreb je naravno glavni grad i njegovo je pozicioniranje jasno, a Osijek kao kandidat za europsku prijestolnicu kulture vapi za događanjima i oživljavanju dvorane u Gradskom vrtu. Kandidatura Splita, kojeg su mediji u međuvremenu nepravedno otpisali, ponovo se vratila na velika vrata. To je prvenstveno zasluga gradskih otaca jer su svjesni značenja Porina za otvaranje predsezone, ove godine najuspješnije u povijesti. U svakom slučaju, rezultat će se uskoro znati.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: mojarijeka.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close