Događanja

Bernie Ecclestone izrazio je razočaranje svojim sportom

Komercijalni vlasnik elitnog automobilističkog natjecanja nije sretan. Bernie Ecclestone izrazio je razočaranje svojim sportom u novoj otvorenoj kritici velikih ekipa poput Ferrarija i Mercedesa…


Bernijev plan uvođenja jeftinijih motora neslavno je propao, zahvaljujući Mercedesu i Ferrariju koji su zaprijetili izlaskom iz sporta ako se bude na taj način išlo na ruku malim momčadima koje grcaju u dugovima zbog nagomilanih troškova.

Nova ideja kako sport učiniti financijski održivim čini se da je smanjenje broja motora na samo tri po sezoni, što bi moglo biti problematično jer su i ove sezone četiri motora po vozaču bila nedovoljna, a oni s Renaultovim i Hondinim pogonskim jedinicima morali su ih iskoristiti puno više i to im je donijelo kazne.

Za svaki dodatni motor vozaču slijedi kazna od deset pozicija unazad na startu, a po pet za promjenju mjenjača. Bernie takvo pravilo smatra stupidnim i nazadnim za sport.

‘Formula 1 je postala smeće. Vidim stvari kakve su i nisu onakve kakve želim da budu,‘ bijesno je za Motorsport-magazin.com izjavio 85-godišnji komercijalni vlasnik sporta pa dodao:

‘Je li vama to normalno da Alonso koji je svjetski prvak starta kao zadnji? Je li vam normalno da netko tko promijeni motor umjesto treći mora startati kao 13.?’

‘Gledamo kako netko završava drugi u kvalifikacijama i starta u sredini poretka, jer je promijenio motor ili mjenjač. To možemo riješiti i ne smijemo čekati još nekoliko godina,‘ zavapio je Ecclestone koji apelira na FIA-u da nešto učini i promijeni pravila.


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close