Vijesti

Benefiti Ashtanga joge

Današnji tempo života uzrok je mnogobrojnih tegoba i bolesti modernog doba. Preventiva leži u zdravoj prehrani i redovitoj tjelovježbi. Posljednjih je godina u Hrvatskoj iznimno popularna postala joga, a raširili su se razni stilovi, između ostalih i Ashtanga joga, koja ima veliku korist za naš organizam


Ovaj jogijski stil razvio se u indijskom mjestu Mysore, a u tamošenjm institutu danas tisuće vježbača iz cijelog svijeta dolaze učiti vještinu od potomaka Sri K. Pattabhi Joisa, koji je prvi počeo podučavati Ashtangu.

“Praksa Ashtanga joge ima točno određen slijed pozicija, koje su osmišljene tako da prethodna pozicija priprema za sljedeću. Zbog toga, ali i brzog ritma odnosno promjene pozicija, ova praksa promovira jakost i izdržljivost.

Zbog toga što je Ashtanga trening snage, u kojem se prolaze sve mišićne skupine bez upotrebe ikakvih rekvizita (koristimo samo vlastito tijelo), postala je popularna ne samo među joga vježbačima, već i sportašima koji na taj način razvijaju fleksibilnost i snagu“, objasnila je Ružica Matagić, prva certificirana učiteljica Ashtanga joge u Hrvatskoj i instruktorica joge u Padma joga studiju u Sisku.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close