Događanja

Balašević za Božić u Varaždinu

Od ponedjeljka 24. studenog do danas Balaševićevi fanovi iz Hrvatske, Slovenije i BiH, te hrvatska dijaspora u preko deset svjetskih zemalja, od Australije do SAD-a kupili su tri četvrtine ukupno dostupnih ulaznica.


Informacije sa služenih prodajnih mjesta kažu da se ulaznice za Balaševićev Božićni koncert prodaju doslovce u svim djelovima Hrvatske.

Zabilježene su kupovine od Varaždina, Čakovca, Koprivnice, Bjelovara, Križevaca, Zagreba preko Osijeka, Slavonskog broda, Virovitice i Đakova do Rijeke, Zadra, pa čak i Splita. Priličan broj obožavatelja dolazi iz susjednih Slovenije i BiH, pogotovo iz Maribora, Ptuja, Murske sobote, Celja i Banja Luke. No, kako javlja organizator, ulaznice su se prodavale i u Njemačkoj, Luksemburgu, Irskoj, Švedskoj, Finskoj, Češkoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Australiji, Americi i Alžiru!

Fanovi su na Facebooku podjelili fotografije iz redova pred prodajnim mjestima, ali i snimke s prošlog Đoletovog varaždinskog koncerta iz 2011. kad se red za ulaz protezao nekoliko stotina metara! Sudeći prema recentnim postovima puno njih je već riješilo pitanje božićnog poklona za supruge, djevojke, dečke ili prijatelje.

 Mjesta na tribini i tribini plus potpuno su rasprodana, kao i sve vrste ulaznica po promo cijenama, a u ponudi se nalaze još jedino mjesta u Fan pitu te u Parteru (Cijene ulaznica iznose 295 kn za najbližu poziciju pozornici, fan pit, i 220 kn za parter!)

Za kraj još jedne godine ispunjene trijumfalnim nastupima Đorđe Balašević spremaposeban susret s fanovima u Hrvatskoj, u gradu s kojim ga veže dugogodišnje neraskidivo prijateljstvo. Još je živo sjećanje na prošli dolazak u “najzapadniju panonsku luku”, kako ju je pozdravio izlaskom pred potpuno ispunjen auditorij. Kad su se rastali nekoliko sati kasnije, u svom stilu je komentirao: “Ako ovo nije bio koncert, e, onda stvarno ne znam šta jeste…”.

Božićni koncert 26. prosinca obuhvatit će najvažnije momente iz Balaševićevog impresivnog opusa. Pozornicom varaždinske Arene proći će “Lepa protina kći”, “Devojka sa čardaš nogama”, “Miholjsko leto”, “Budimpeštanski sneg”, “Ringišpil”, “Olivera”, “Odlazi circus” u višesatnom nastupu, što je jedan od koncertnih trademarka najpopularnijeg “Panonskog mornara”. Na sceni će mu se pridružiti 16 izvanrednih glazbenika uključujući i sjajne vojvođanske tamburaše, maestra Aleksandra Dujina, saksofonista Gabora Bunforda i violinista Ignaca Shena, a kao poseban gost nastupit će Nikša Bratoš.


Tekst: jutarnji.hr
Foto: arhiva

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close