DogađanjaVijesti

“Avatar: Put vode” je najuspješniji film svih vremena u Hrvatskoj: Oborio je sve rekorde gledanosti

VELIKI HIT JAMESA CAMERONA

Novi film Jamesa Camerona se od početka distribucije nalazi na vrhu box office ljestvice, a do sada ga je pogledalo ukupno 215.889 gledatelja sa zaradom od 1.602.667 Eur, čime je Avatar: put vode, u distribuciji Blitza, postao najuspješnijih film svih vremena u Hrvatskoj!


Snimiti nastavak Avatara bio je zastrašujući izazov, ali ako je itko to mogao učiniti, zasigurno je to slavni James Cameron koji je ovim rezultatom prešao zaradu dosadašnjeg neprikosnovenog vladara domaćeg box officea – bezvremenskog Titanica.

Posvetivši godine svog kreativnog života filmovima „Avatar“, Cameron je izjavio da je odlučan osigurati da nastavci budu zabavni i puni spektakla, ali u isto vrijeme i dirljivi i emotivni. Također ih je prožeo temama koje su mu važne – glavne među njima su briga o okolišu i, naravno, važnost obitelji.

James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu „Avatar: Put vode“ koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja. Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujući im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri.

Glavne uloge u filmu nose Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni  James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver. David Valdes i Richard Baneham su izvršni producenti filma.

 

 

Izvor: BLITZ Hrvatska | Foto: YouTube screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close