LikaVijestiPolitika

ANTE KOVAČ: “Ni jedan euro nije povučen u Općinu zato što za svaki euro treba imati pokriće, a za kunu ne”

Nova epizoda Labirinta donosi prilog o Anti Kovaču, novom načelniku Općine Plitvička Jezera, koji je neuobičajena pojava na našoj političkoj sceni.


Ante Kovač je široj javnosti je postao poznat 2011. godine, kad je kao profesor hrvatskog jezika u u osnovnoj školi u Korenici “zaplakao od sreće” prilikom otvaranja novog autobusnog okretišta.

“Tada mi nije padalo na pamet da ću biti tamo preko. Tad sam bio samo komediograf, a sada sam ozbiljan čovjek”, kaže Kovač za Labirint

Nezavisna lista profesora Kovača u drugom krugu lokalnih izbora porazila je onu HDZ-a i partnera. Nakon 20 godina vladavine HDZ-a, Kovač je zatekao općinu ogromnih potencijala u kojoj ništa nije štimalo zbog interesnih skupina, nepotizma, netransparentnosti i sumnjivih natječaja.

“Znao sam prije da je kriminal svuda oko nas, međutim sada s ove pozicije mogu i vidjeti kako je to fino tkivo uvezeno najljepšom kineskom svilom – na razini poezije je kako je to sve umreženo i premreženo”, rekao je Kovač za Labirint.

Ante Kovač vjeruje da će, kad se ustabili proračun i prihodi te kad se srežu nepotrebni rashodi, biti prostora da se nešto napravi za ovaj kraj i spriječi iseljavanje mladih ljudi, a budućnost vidi i u povlačenju novca iz europskih fondova:

“Dvadeset i nešto godina, ni jedan euro nije povučen u Općinu koja se zove Plitvička jezera, niti je ikada apliciran europski novac, a zašto, možete sami razmisliti, zato što za svaki euro treba imati pokriće, a za kunu ne.

Pogledajte prilog o Anti Kovaču, koji za Labirint donosi Sanja Mikleušević Pavić:

 

 

 

Foto: screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close