Događanja

Ani Rucner i Viteškom alkarskom društvu iz Sinja dodijeljena je prestižna nacionalna nagrada

Hrvatska violončelistica Ana Rucner svojim dosad osvojenim nagradama dodala je još dvije ugledne međunarodne turističke nagrade


Ani Rucner i Viteškom alkarskom društvu iz Sinja dodijeljena je prestižna nacionalna nagrada ‘Baldo Čupić’ za najbolji hrvatski nacionalni film ‘Alkarski ponos’ na 18. Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO 2015.

Turistički video snimljen je povodom 300. obljetnice Sinjske alke, uz jaku producentsku ekipu. Ana Rucner je autorica projekta i producentica spota, Vlado Kalember je producent glazbe, a režiju potpisuje Darko Drinovac. Za glazbu u spotu korištene su skladbe poznatih hrvatskih autora: ulomci iz opera ‘Nikola Šubić Zrinski’ i ‘Ero s onoga svijeta’ te ulomak djela ‘Vo je naša zemlja’ Mojmira Čačije, a svojim su izvedbama spot obogatili i akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zagrebačka filharmonija te klapa Sinj, KUD Glavice i alkari. Spotom je kroz vrlo snažne vizualne elemente i odabranu glazbu ispričana priča o Sinju, njegovoj kulturnoj tradiciji i Sinjskoj alci kao svojevrsnom simbolu toga kraja.

No Ana je ponosna dobitnica još jedne međunarodne turističke nagrade, odnosno, posebnog priznanja Zlatni Interstas 2015. koju je osvojila na 22. Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza u kategoriji: Za umjetnički rad time i doprinos razvoju kulturnog turizma Hrvatske.

‘Jako sam sretna zbog osvojenih nagrada i priznanja, to mi jako puno znači i motivira me za sve nove projekte kojima promoviram ljepote naše zemlje’, dodala je Ana prilikom dodjele nagrada.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: screenshot YouTube

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close