Politika

Andrej Plenković prihvatio ostavku Damira Krstičevića

ODLAZAK MINISTRA OBRANE

Premijer Andrej Plenković u petak je prihvatio ostavku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, koju je podnio nakon pogibije dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.


Sastanak Plenkovića i Krstičevića trajao je nekoliko sati.

Održao sam sastanak s potpredsjednikom Krstičevićem. Osobno ne vidim niti jedan razlog gdje bih mogao povezati njegovu političku odgovornost, no razumio sam da ga ova situacija osobno izrazito pogodila. On sam je bio zapovjednik, vojnik, moj najbliži suradnik u HDZ-u i u Vladi i iznad svega moj prijatelj. Ovakve se nesreće nažalost događaju i žao mi je što je pogođen toliko da je osjetio potrebu da napravi pauzu Budući da ga cijenim, odlučio sam prihvatiti njegovu odluku”, rekao je nakon sastanka premijer Plenković.

Rekao je da ne vidi njegovu odgovornost, ali ga shvaća i zna koliko mu je teško.

Plenković je također rekao da, s obzirom na skori istek mandata, neće predlagati novog ministra, već će Ministarstvo voditi jedan od državnih tajnika.

“On uzima pauzu, osjetio sam da mu je to ljudski potrebno. Njemu je danas teško. Nažalost, dogodilo se više nesreća. Damir to podnosi osobno, ja ga razumijem. Ako on meni kaže da on to ne može više obavljati, ja to poštujem. To ne znači da je stao s političkim angažmanom“, rekao je Plenković.

 

Foto: RTL screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close