LifestyleIzdvojeno

Akcija na Plješivici: HGSS spasio mladiće koji su otklizali u vrtaču

Jučer u 17 sati preko ŽC 112 zaprimili smo dojavu s Plješivice, lokalitet Vilena greda, gdje su dva nesretna mladića otklizala u vrtaču.


Na sreću mladići nisu bili ozlijeđeni, ali zbog vrlo strmog i skliskog terena i neadekvatne opreme nisu mogli samostalno izići iz duboke vrtače.

Sretna okolnost bila je što su uspjeli putem mobitela poslati svoju lokaciju i to je uvelike olakšalo ovu akciju spašavanja u prvoj fazi – fazi lociranja i pronalaska unesrećenih. 12 spašavatelja s dva vozila po dojavi izlazi na teren te po zaprimljenoj lokaciji u 18.30 sati pronalaze unesrećene. Uslijedilo je izvlačenja s dvije linije, te su mladići kroz 20 minuta bili na sigurnom.

“U uzrocima ove nesreće ne treba puno govoriti. Kako nisu imali adekvatnu obuću niti odjeću, kao niti konkretan cilj, mladići su bili vidno iscrpljeni i pothlađeni. Nakon izvlačenja i utopljenja sa službenim vozilima transportirani su do mjesta Korenica od kuda su i krenuli u svoju životnu avanturu.

Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija uspješno je izvedena te su spašena još dva mlada života. Ovaj put nemamo poruku, savjet niti preporuku jer možda baš tako budemo jasniji…”, stoji u priopćenju HGSS-a.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close