Poljoprivreda

“AFERA TULIPAN” Bivši ministar gospodarstva uhićen zbog subvencijske prevare

Kako je prvi saznao RTL Danas, uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.


O svemu se sada oglasio i Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba.
Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije.
EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.
EPPO je neovisan ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.”

S njim je uhićena još jedna osoba, a kako se neslužbeno doznaje, Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio“, prenosi Hina.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close