Vijesti

Adriatica Village: Dalmacija usred Teksasa!

Ovaj put nije u oku, ali jest u drugoj najvećoj saveznoj državi u SAD-u! Vjerovali ili ne, i ovakva čuda su danas moguća, i zato javljajte rodbini i prijateljima koji su iselili u tuđinu, da sad mogu posjetiti nešto što će ih definitivno vratiti u djetinjstvo…


Na zapadnoj strani teksaškog grada McKinneya nastala je četvrt koja veze nema s američkom kulturom i arhitekturom. Četvrt je nazvana Adriatica Village, a uređena je potpuno u dalmatinskom stilu. Ako ste se, logično, nadali da ćete u Teksasu vidjeti štogod kaubojskog, na krivom ste mjestu.

Svakog vikenda Adriatica Village prima na stotine turista, s obzirom da je u međuvremenu selo postalo pravi hit. Stanovi, poslovni prostori, restorani, sve to ovdje postoji, samo ne u teksaškom stilu, već – dalmatinskom. Iskreno, ne znamo nudi li restoran plodove more ili bifteke, ali vjerujemo kako se Dalmacija kopira igastronomijom, a ne samo vizualno. Tvorci mjesta kažu da je napravljeno na način da podsjeća na Supetar na Braču.

U mjestu je već napravljen dobar dio kuća, ali i stambenih blokova. No, s obzirom na popularnost, objekti se rade i dalje. Također, dobar broj objekata napravljen je i kako bi služio za najam. Još da imaju i našu fjaku….

Kako izgleda dalmatinsko selo usred Teksasa, provjerite u videu!


Tekst: punkufer.hr
Foto: adriaticavillage.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close