Događanja

Obilježena 33. obljetnica stradavanja mještana Široke Kule i okolnih mjesta

U Širokoj Kuli održana je 33. obljetnica stradavanja mještana ovog sela i okolnih mjesta tijekom Domovinskog rata. Obljetnici je u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.


Program je započeo svetom misom koja je održana u crkvi sv. Mateja apostola, a koju je predvodio mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru.Nakon mise, članovi obitelji poginulih žrtava, uz prisustvo ministra Medveda, položili su vijence i zapalili svijeće kao znak sjećanja na nevine žrtve.

Među nazočnima bili su i zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković Brkljačić, gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović, njegov zamjenik Ivica Kovačević, kao i predstavnici policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

U sklopu komemoracije, mons. Ivan Milovan održao je molitvu za sve nedužne civilne žrtve. Pokolj u Širokoj Kuli predstavlja jedan od najtragičnijih događaja u Domovinskom ratu, gdje je, prema dostupnim informacijama, ubijeno ukupno 40 civila.

Ministar Tomo Medved, zajedno s ostalim dužnosnicima i članovima obitelji poginulih, još jednom je istaknuo važnost očuvanja sjećanja na žrtve te promicanje vrijednosti mira i zajedništva u društvu.

 

Izvor / Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close