PosaoNovac

Očekivao zaradu ulaganjem u dionice pa ostao bez 20.000 eura

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili kaznenu prijavu od oštećenog 52-godišnjaka s područja Gospića zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.


Naime, oštećeni 52-godišnjak je u razdoblju od srpnja do rujna 2024. godine, nakon što je preko društvene mreže stupio u kontakt s osobama radi ulaganja u dionice i vrijednosne papire, uplatio dogovoreni novčani iznos i poslao svoje osobne podatke, ali mu obećana isplata zarađenog novca nije isplaćena.

Kada je oštećeni provjerio stanje računa vidio je nedozvoljene transakcije kojima je oštećen za iznos veći od 20 000 eura.

Ovaj događaj je još jedan primjer kako je potrebno biti izuzetno sumnjičav prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju, a pri tome nepoznate osobe od vas traže i da uložite novac- to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama.

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na informativnom letku, kao i putem stranice Web heroj.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close