Vijesti

Međunarodni dan starijih osoba obilježen u Domu u Gospiću i u Podružnici Otočac

U Domu za starije osobe Ličko – senjske županije u Gospiću te u Podružnici Otočac i ove je godine prigodno obilježen 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba.


Učenici i nastavnici Strukovne škole u Gospiću, Smjer medicinska sestra/ tehničar opće njege, razredi 1m, 3m i 5m posjetili su korisnike Doma za starije osobe Ličko – senjske županije u Gospiću, sa prigodnim darovima, u namjeri da korisnicima čestitaju i uljepšaju njihov dan.

Takva vrsta posjeta je već postala tradicija, budući da svake godine učenici medicinske škole posjete korisnike Doma.

Korisnike je ispred Strukovne škole u Gospiću pozdravila i predstavila učenike i nastavnike i čestitala im Dan starijih osoba nastavnica Lucija Starčević, mag. sestrinstva, te naglasila da već dosta učenika medicinske škole u Gospiću  radi u Domu u Gospiću.

 

Goste i korisnike je  pozdravio v.d. ravnatelj Doma Darko Banić, dipl.oec., te u ime korisnika zahvalio na posjeti i lijepoj gesti učenika i nastavnika Strukovne škole u Gospiću.Na obostrano zadovoljstvo učenika i korisnika susret mladih i starijih osoba protekao je u vedrom i ugodnom druženju,  što je primjer međugeneracijske solidarnosti, poštovanja prema starijim osobama, poticanje njihove društvene uključenosti te doprinosa i sudjelovanja u zajednici.

Međunarodni dan starijih osoba prigodno je obilježen i u Podružnici Otočac Doma za starije osobe Ličko-senjske županije.

Korisnike Doma okupljene u blagovaonici pozdravila je i čestitala im njihov dan, voditeljica Podružnice Ivana Krpan Perković.

Sa kratkim prigodnim programom predstavio im se Tomislav Jurković, poznati otočki glazbenik sa dugogodišnjim glazbenim iskustvom koji je odnedavno postao umirovljenik, a time i aktivni član Udruge umirovljenika grada Otočca.

Tomislav Jurković zabavio je okupljene korisnike svirkom harmonike te pjevanjem poznatih hrvatskih pjesama. Bio je to jedan lijepi dan u otočkom domu u kojem nije nedostajalo pjesme i veselja, a neki su čak i zaplesali uz poznate taktove.

Iz Podružnice Otočac su zahvalili Tomislavu Jurkoviću na nesebično izdvojenom vremenu te se nadaju da će ovakvih susreta biti što češće.

 

Izvor / Foto: Dom za starije osobe Ličko – senjske županije

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close