Turizam

Land art Nikole Fallera i svijet vune na 3. Jesenskom festivalu u Otočcu!

OD 14. DO 20. LISTOPADA

Od 14. do 20. listopada 2024. u gradskom parku u Otočcu održat će se 3. Jesenski festival u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca.


Da se od otpalog lišća, ali i slame mogu stvoriti prava umjetnička djela, uvjerio nas je tijekom prethodne dvije godine akademski kipar Nikola Faller iz Osijeka poznat po radu svoje udruge „Slama Land Art“ koji će i ove godine gradski Otočki park obogatiti svojim slamnatim skulpturama.

Izložba će biti  otvorena od ponedjeljka 14. listopada od 17:00 sati, a osim slamnatih jelena i pastrve koji su se već fino udomaćili u našem kraju, moći će se pogledati i ostale zanimljive skulpture.

Subota 19. listopada glavni je dan festivala kada će osim slame glavna zvijezda festivala biti vuna, a domaćin programa udruga Gačanka Otočac koja ove godine obilježava svojih 20 godina djelovanja.

Tako će osim svojih radova Gačanka ugostiti i prezentirati rad nekoliko udruga, obrtnika i OPG-ova koji se bave iskorištavanjem vune i proizvodnjom zanimljivih vunenih proizvoda.

Svi posjetitelji moći će vidjeti i probati kako se prede, plete, filca, ali i niz drugih modernih načina iskorištavanja vune koji se koriste širom lijepe naše i izvan nje.

Tijekom cijelog popodneva trajat će radionice za djecu i odrasle kao i sajam vunenih proizvoda. Za glazbeni dio programa zadužene su tri vrsne vokalistice iz vokalne skupine Kantalice koje tradiciju prenose i odorama i glasom.

Završni dan festivala bit će u nedjelju kada će Faller kroz crteže od lišća gradski park u Otočcu pretvoriti u umjetničko platno i poslati najljepše jesenske prizore u svijet.

 

Foto: TZG Otočca

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close