ŠumarstvoTurizam

LIKA-BAG U prodaju kreće torba koja u sebi nudi okus, miris i iskustvo Like

Mitska planina Velebit sa svojih 145 kilometara najduža je hrvatska planina koja spaja sjever i jug te tvori bedem između toplog jadranskog primorja i hladne ličke visoravni. Pojam je divljine, krša i surove prirode a svoju nježniju stranu pokazuje kroz pregršt mogućnosti koje ovakav veličanstveni prirodni biser zapravo nudi.


Ovoga puta Velebit je ujedinio male proizvođače sa područja Ličko-senjske županije okupljenih tijekom 2023. godine kroz projekt edukacija koje je uspješno provela Zaklada Rewilding Velebit u suradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Rijeke te HGK ŽK Otočac. Ova zaklada osnovana je u svrhu promicanja povratka održivoj divljoj prirodi i podizanju svijesti o potrebi očuvanja divljeg svijeta na Velebitu ali i u drugim regijama Hrvatske. Podrška lokalnom poduzetništvu kroz razvoj turizma temeljenog na prirodi te stvaranje novih održivih poslovnih prilika temeljenih na prirodnim vrijednostima regije jedna je od njihovih zadaća.

Tako je uspješno provedena edukacija naziva „Marketing malih proizvođača – od tradicije i prirodnih resursa do proizvoda visoke vrijednosti“ a Lika – bag zajednički je tržišni iskorak svih partnera uključenih u ovaj prvi po redu poduzetnički projekt. OPG Bronzi Bee, OPG Bogdanić, OPG Vunena čarolija, Author E j.d.o.o., obrt Tamara te sama zaklada pobrinuli su se za sadržaj ove natur torbe dok je obrt Matej zaslužan za tiskanje potrebnih materijala.

Dijana Zorić iz Storytelling centra Stroylab ispričala je njihovu zajedničku priču, a odgovor na njezino pitanje „Može li se Lika spremiti u torbu?“ potražite već ovoga vikenda na najvećoj ličkoj sajamskoj manifestaciji „Jesen u Lici“ u Gospiću.

Ovu natur torbu koja u sebi nudi okus, miris i iskustvo Like za početak moći ćete kupiti na spomenutom, kao i web stranici zaklade. Distribucija kasnije svakako ide i prema drugim prodajnim kanalima poput lokalnih suvenirnica te u direktnim kontaktima svih sudionika projekta.

Spremni ste za Liku? Ona vas već čeka. Osjetite ovu veličanstvenu regiju kroz okus, miris i iskustvo a ona će vam otkriti svoje pravo lice – odlučno i blago, spokojno i divlje, sve u jednom pogledu i slikama što ostaju.

Vidimo se u Gospiću, na štandu Zaklade Rewilding Velebit 04. listopada ove godine.

Dobro nam došli!, poručila je u ime projektnog tima Lika-bag-a Tamara Jurković.

 

Izvor: Tamara Jurković | Foto: Lika bag

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close