Turizam

Bruce Yerkovich u Lici gradi tri turistička kompleksa koja će donositi milijardu eura godišnje

Bruce Yerkovich, Hrvat koji se prije 16 godina vratio u domovinu nakon što je u SAD-u s doktoratom u području kvantne biofizike izgradio respektabilnu znanstvenu karijeru, pokreće 440 milijuna eura vrijedan projekt u Lici, piše Nacional.


Njegova tvrtka The Resort Company započela je pripreme za izgradnju održivog turističkog sela u Velikoj Plani, polo i golf igrališta u Gornjem Pazarištu te air parka u blizini Otočca, u kojem će uz postojeći sportsko-rekreativni aerodrom niknuti naselje za zaljubljenike u sportsko-rekreativne zrakoplove.

„Lika kao jedno od rijetkih očuvanih područja u Hrvatskoj i Europi koje još nije devastirano i uništeno pretjeranom izgradnjom i nekontroliranim turizmom, ima golem potencijal upravo za transformacijski i integrativni turizam koji poštuje potrebe zajednice i okoliša. Ovaj će projekt pretvoriti Liku u jednu od vodećih svjetskih regija za boravak, odmor, ali i naseljavanje osoba koje prije svega znaju cijeniti i poštovati životne vrijednosti lokalnog stanovništva i sredine u koju dolaze i koje tragaju za novim životnim stilovima suprotnima konzumerizmu i užurbanosti modernog društva. Ukratko, riječ je o naselju i dodatnim sadržajima za sve posjetitelje i stanovnike koji su u potrazi za autentičnim životnim vrijednostima i koji prihvaćaju i poštuju prirodu i autohtoni način života lokalnog stanovništva“, objasnio je Yerkovich za Business&Banking.

Kada projekt u potpunosti zaživi, donosit će prihod od oko jednu milijardu eura na godinu, a njegova je, kaže, namjera kroz projekt donijeti i značajne benefite za samu Liku i za lokalno stanovništvo, jer planira zaposliti više od 1000 stalnih zaposlenika, suradnika i kooperanata, a poljoprivredne proizvode i hranu nabavljat će isključivo od lokalnih proizvođača i ličkih OPG-ova.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close