Vijesti

“PROSLAVA” Sjajne kritike romana Damira Karakaša u SAD-u

Nagrađivani roman Damira Karakaša “Proslava”, u prijevodu Ellen Elias-Bursać, nedavno je objavljen u San Franciscu kod uglednog izdavača Two Lines Press, a već nailazi na odličan prijem u Americi, izvijestila je Naklada OceanMore, a prenosi HRT.


“Nekoliko redom sjajnih kritika romana, prati i povećan interes inozemnih izdavača, kao i književne javnosti“, ističe se u priopćenju.

Kultni Kirkus Rewiev iz New Yorka navodi u svojoj kritici: Potresno… kako ovaj oštri roman dolazi do kraja, postaje očito da ovo nije knjiga koja obiluje lakim odgovorima. Uznemirujući pogled na moralno posrtanje jednog čovjeka.

O romanu iz Hrvatske poduži tekst je u Los Angeles Review of Books napisao i poznati američki književni kritičar Cory Oldweiler, istaknuvši kako Karakaš ne nudi nikakva pojednostavljena rješenja, ali njegovo pojavljivanje na engleskom jeziku, zahvaljujući Elias-Bursać, nedvojbeno je razlog za slavlje.

Hvaljeni će roman kroz desetak dana izaći i u Velikoj Britaniji, kod izdavačke kuće Selkies House, a autor je potpisao ugovor i s jednom od najjačih španjolskih izdavačkih kuća, za područje Španjolske Latinske Amerike, dok se iduće godine očekuje objavljivanje istog romana i u Turskoj.

Dosad je “Proslava” objavljena u ItalijiSlovenijiMakedoniji Srbiji

 

Izvor: HRT

 

Foto: Damir Karakaš

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close