GradskaPolitika

GRADONAČELNIK ISPUNJAVA OBEĆANJA Formirane tri nove skupine u vrtiću i produženi boravak

GRAD GOSPIĆ

Gradonačelnik već u prvim mjesecima mandata ispunjava obećanja– ove godine formirane su tri dodatne skupine u dječjem vrtiću i produženi boravak za 2. razrede osnovne škole.


Gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović i njegov zamjenik Ivica Kovačević danas su posjetili Dječji vrtić Pahuljica. Povod današnjeg posjeta bio je blagoslov triju novih skupina u koje je zahvaljujući trudu vodstva Grada i Dječjeg vrtića Pahuljica smješteno 36 djece koja su ostala neupisana.

Okupljene je na samom početku pozdravila novoizabrana ravnateljica Helena Župan. Ujedno je istaknula kako je ovo prva godina u kojoj je ostalo tako malo neupisane djece, svega njih desetak, u odnosu na dosadašnje godine kada bi ostajalo 50-ak neupisane djece što je stvaralo veliki problem roditeljima. Ovom prigodom ravnateljica je zahvalila gradonačelniku na trudu i iznimno dobroj suradnji u rješavanju ovog velikog problema.

Gradonačelnik je pozdravio prisutne ne krijući iznimno zadovoljstvo što su neki od zacrtanih ciljeva i obećanja građanima već ostvareni.

Prvi izazov s kojim smo se susreli bio nam je nedostatak smještajnih kapaciteta za oko 50 neupisane djece. Znajući što to znači za roditelje i obitelji, pristupili smo odmah rješavanju ovog velikog problema.

Zahvaljujući novoj ravnateljici koja nam je ukazala na moguća rješenja, uspjeli smo u vrlo kratkom vremena iznaći značajna financijska sredstva i prilagoditi već postojeće prostorije vrtića i opremiti ih za tri nove skupine, odnosno 36 smještajnih kapaciteta“, istaknuo je gradonačelnik.

 

Također je dodao kako će do kraja ove godine nastojati iznaći financijska sredstva za uređenje još jednog prostora u sklopu vrtića u koji će se moći smjestiti još dvije skupine čime bi se postigao konačni cilj, a to je da sva djeca Grada Gospića po prvi puta budu upisana u vrtić.

Osvrnuo se i na još jedno izvršeno obećanje. Naime, unatoč lošoj financijskoj situaciji koju su zatekli preuzimanjem vlasti, konkretno govoreći o dugu za širokopojasni internet od milijun i pol eura, gradonačelnik i njegovi suradnici uspjeli su omogućiti produženi boravak za učenike drugih razreda OŠ Dr. Jure Turića.

„Ponosni smo, osigurali smo djeci siguran boravak, a roditeljima uvelike olakšali organizaciju obiteljskog života.  Smatram da smo na ovaj način pokazali kakva je naša politika i u kojem smjeru moramo i želimo ići u vođenju ovoga grada. Nismo tu da se žalimo, nego da pristupamo novim izazovima i uspješnom rješavanju postojećih problema.  Djeca su naš prioritet i budućnost“, dodao je Milinović i zaključio kako Dječji vrtić treba po ovakvim stvarima biti na naslovnicama medija, a ne po neshvatljivoj politizaciji kojom su neki pokušali diskreditirati ne samo gradonačelnika, već i osoblje Dječjeg vrtića.

Novouređene prostorije i djecu blagoslovio je otac Marko Maglić.

 

Izvor / Foto: Grad Gospić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Oznake
Back to top button
Close