Turizam

Nastavlja se rast turističkih dolazaka i noćenja u Otočcu: “Najbrojniji su gosti iz Koreje i domaći gosti”

Otočac i Fužine, mali kontinentalni turistički biseri naše zemlje, bili su tema današnje emisije “Studio 4” Hrvatske radio televizije.


U javljanju uživo direktorica Viktorija Rogić rekla je da su u Turističkoj zajednici Grada Otočca jako zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone.

“Od 1.1. do 31.5. Otočac je posjetilo preko 11.000 posjetitelja. Prošla godina nam je bila rekordna, kada je prvi put u Otočcu bilo 60.000 posjetitelja, što je bilo čak više u odnosu na svima rekordnu 2019. godinu.

Ako govorimo o ovoj godini, to je 13 posto više dolazaka i 7 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu tako da smo jako zadovoljni. Sigurni smo da će taj trend rasta biti i dalje do kraja godine i da će nam i ova godina biti rekordna”, rekla je Rogić.

Na pitanje voditelja o strukturi gostiju, Rogić je otkrila da su najbrojniji gosti oni iz Koreje te domaći gosti.

“Oni su bili najbrojniji i do 2019. godine tako da smo mi već navikli na njih. Bilo je nekoliko godina korone kada ih nije bilo i prošle godine su se ponovno vratili. Prošle godine su nam bili najbrojniji i evo trenutno su najbrojniji.

Nakon njih slijede naši gosti iz Hrvatske, a dolaze nam i gosti iz Francuske. Oni su uvijek bili naši gosti, a nikad nisu bili na ovako visokom trećem mjestu. Drago mi je da smo i Francuzima postali sve zanimljivija destinacija. Nakon toga nam idu gosti iz Poljske, Njemačke, Nizozemske, Italije…”, rekla je Rogić.

Pogledajte prilog u nastavku.

 

Foto: HRT/Screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Back to top button
Close