Vijesti

Kako odabrati namještaj za najvažnije prostorije u vlastitom domu?

Dnevni boravak, blagovaona i spavaća soba, najbitnije su prostorije u svakom domu, a odabir odgovarajućeg namještaja prvi je korak u pretvaranju prostora u kojem živimo u dom. Na prvi pogled opremanje ovih prostorija može se učiniti kao zahtjevan zadatak, no ukoliko slijedite nekoliko jednostavnih savjeta, ovaj proces može biti pravi užitak za vas i vaše najbliže. 

Dnevni boravak

Dnevni boravak prostorija je u kojem većina nas provodi najviše vremena, a ujedno je i najčešće prva prostorija koju gosti vide prilikom posjeta vašoj kući ili stanu i zato je bitno da ovom prostorijom ostavite dobar prvi dojam. 

Prije svega razmislite koje će biti primarna funkcija vašeg dnevnog boravka. Planirate ti ga koristit kao sobu za obiteljska druženja, mjesto gdje ćete provoditi večeri gledajući omiljene emisije i filmove na TV-u ili prostor u kojem ćete primati goste i obitelj? 

Odaberite one komade koji će najbolje odgovarati funkciji vašeg dnevnog boravka, ali i vašem osobnom stilu. Bilo da preferirate tradicionalno ili ste skloniji modernom uređenju, uložite u namještaj koji će učiniti ovaj prostor ugodnim za boravak.

Spavaća soba

Spavaća soba vaše je utočište, mjesto gdje se odmarate i punite baterije nakon napornog dana pa u skladu s tim, udobnost neka bude vaš glavni kriterij prilikom opremanja ovog prostora.

Krevet je najvažniji i centralni komad namještaja u svakoj sobi, a moderni kreveti i okviri za krevet mogu pretvoriti vašu spavaću sobu u pravo kraljevsko odmaralište. Neovisno o tome volite li moderne komade ili radije birate tradicionalan stil, odaberite kvalitetan madrac kako bi nesmetano uživali u zasluženom snu. 

Noćni ormarići, komode i ormari odlične su opcije za pohranjivanje vaše odjeće i osobne imovine, a prilikom odabira savršenog komada za vašu spavaću sobu, osim stila, imajte na umu veličinu prostora kojom raspolažete.

Osim namještaja, ono što značajno doprinosi ugodnom osjećaju kojem svi težimo u spavaćoj sobi, je rasvjeta. Odaberite mekana svijetla i ambijentalnu rasvjetu, koja će vam pomoći da se opustite pred spavanje i lagano utonete u san.

Blagovaona

Blagovaona je mjesto gdje se okupljamo s obitelji i prijateljima kako bi se družili uz dobru hranu i piće. Ona je središte vašeg doma.

Prilikom uređenja blagavaone cilj je stvoriti prostor koji je moderan i praktičan, a pravilno uređenje, prema vašem ukusu, učinit će kuhanje lakšim, a provođenje vremena u ovom prostoru još zabavnijim i ugodnijim. 

Moderne stolice za kuhinju i blagovaonu odličan su način da u vaš dom unesete malo boje, a zahvaljujući modernim dizajnovima one mogu biti i pravi ukras u prostoriji. Ulaganjem u kvalitetan stol i udobne stolice, osiguravate vašoj blagavaoni funkcionalnost i stil. 

Dodatni savjeti

Prije nego se upustite u kupnju namještaja, odaberite stil u kojem želite urediti vaš dom. Umjesto da gledate svaku prostoriju pojedinačno, kako bi stvorili što koherentniji prostor, neka sve prostorije budu uređene u istom stilu i nadopunjuju se. 

Izmjerite sve prostorije, uključujući i visinu stropa i položaj vrata i prozora u njima, kako biste odabrali namještaj idealne veličine, koji se neće izgubiti ili u potpunosti zatvoriti prostor u vašem domu. 

Također, nemojte se povoditi za modernim trendovima, već odaberite namještaj koji odgovara vašem ukusu, uklapa se u prostor vašeg doma i koji će izgledati atraktivno i biti funkcionalan dugi niz godina.



 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Back to top button
Close