Vijesti

Studentski Zbor Gacke na hodočašću u Mariji Bistrici

Na blagdan Duhova (Pedesetnice) u nedjelju 8. lipnja 2014., održano je po četvrti put, hodočašće studenata u poznato hrvatsko marijansko svetište – Mariju Bistricu, a Studentski Zbor Gacke sudjelovao je u organizaciji i zajedničkoj molitvi.

Inicijator ovog događaja je Udruga zagorskih studenata, a Koordinacija zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu (20 udruga) uz potporu Pastorala mladih i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu pobrinuli su se da sve protekne u dostojantsvenom tonu. Hodočašće je proteklo pod geslom „Ne bojte se! Otvorite širom vrata Kristu“ (sv. Ivan Pavao II) i uz don Damira Stojića, koji je predvodio središnje misno slavlje na otvorenom, gdje su se istaknuli i članovi zavičajnih studentskih udruga u narodnim nošnjama. Svetoj misi je prisustvovao i nedavno oslobođeni Dario Kordić. Nakon slobodnog vremena za ručak, održan je križni put i zajednički ophod oko oltara u bazilici. Grad Zagreb je pomogao osiguravši 15 autobusa za sve zainteresirane, a unatoč paklenoj vrućini studenti su bili ponosni i zadovoljni,okupljeni u molitvi.

Ponukani ovakvim uspješnim projektima, javila se i ideja da se nešto slično organizira i u ličkom kraju. Majka Božja od Krasna, zašto ne?

Tekst napisao: Dinko Krpan,SZG

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.




Back to top button
Close