DogađanjaVijesti

VUKOVART 2019 Vrhunski svjetski umjetnici oslikali novih pet murala u Vukovaru

Vukovart – luka umjetnosti je koncept koji promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti.


Ideja Vukovart-a je počela nakon što je jedini hrvatski 3D Street Art umjetnik Filip Mrvelj oslikao most preko Vuke 2016. godine. Sljedeće godine je organiziran prvi Vukovart, koji se nastavio do danas.

Ovim konceptom se mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život, ali i na način da oslikana područja predstavljaju i turističku atrakciju atrakciju za sve brojinije posjetitelje kao tzv. Galerija na otvorenom.

Ovogodišnji moto je bio “Give me 5”, s novih pet murala vrhunskih svjetskih umjetnika: WD (Wild Drawing) – Indonezija, Mehsos – Belgija, Thiago Mazza – Brazil i asistent David Arranhado – Portugal, Lonac – Hrvatska i Zabou – Francuska.

WD (Wild Drawing) – Dating / Spoj
Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 12-14-16

Mehsos – Lynx / Ris
Domovinskog rata 6-8-10

Thiago Mazza (asistent: David Arranhado) – Iris Croatica / Perunika
Blage Zadre 181-183-185

Lonac – Vagabond / Skitnica
Županijska cesta 108-110

Zabou – Home is where Your heart is / Dom je gdje ti je srce
Županijska cesta 124-126

.

Ovogodišnji program organizatori su upotpunili i s još nekoliko važnih aktivnosti koje će se nastaviti i sljedećih godina: Vukovar Half Marathon, Koncert General Woo, Kredica – Street Art festival za djecu, Panel Diskusija – Brendiranje kulture, Cool Tour de Vukovar – art biciklijada za najmlađe i Izložba panela studenata Akademije za kulturu i umjetnost u Osijeku.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close