DogađanjaVijesti

10 novih domaćih i stranih albuma koje morate poslušati

Kako bismo preduhitrili kraj godine i olakšali biranje godišnjih lista, krećemo s izdvajanjem albuma na mjesečnoj bazi koji su nas poprilično ugodno iznenadili i ostavili najbolje dojmove, piše Muzika.hr


U nastavku slijedi 10 domaćih i stranih izdanja koji su prema ocjenama naših novinara dobili najbolji plasman (ocjena 4 i 5), ali pod uvjetom da su objavljeni u mjesecu lipnje ove godine. Topla preporuka da bacite uho i uvjerite se u njihovu kvalitetu.

1. Rezerve – “Ravno u zamku”

“‘Ravno u zamku’ pomno je složen. Iskoristili su svoje ranije objavljene pjesme, nadodali neke posve nove i dobili smo album od čak 14 skladbi koji nema nijednog fillera. Sve su to pjesme koje vam na ovaj ili onaj način mogu postati drage i možete ih slušati unedogled, ako se navučete na njih. Vjerujte mi, šarmu kakav imaju Rezerve je vrlo teško odoljeti…” stoji u našoj recenziji Miklaužića.

2. Svemirko – “Tunguzija”

“‘Tunguzija’ već na prvo slušanje zvuči nekako lakše od ‘Vanilije’, možda lijenije, ali jednako svježe. Ako je ‘Vanilija’ bila za neprospavane noći provedene u razmišljanju, ovaj je album za zalaske Sunca i uton u san (uz još malo razmišljanja). Svaka je nota upravo gdje ju očekuješ. Stihovi nikad dosadni, uvijek iskreni, bez dlake na jeziku, a opet dovoljno romantični. Opisi su nešto slabiji nego prije, ali zato su tu melodije koje na trenutke na ovom albumu govore puno više od tekstova. Teško je nadmašiti ‘Vaniliju’, ali u ‘Tunguziji’ se također poprilično uživa.” ističe Horvat.

3. Kandžija – “Beton”

Dodir stare škole, spojene s novom, uz aktualizacije, s ponekim pogledom prema hrvatskom trap Jugu, Kandžija čini svojevrsni žanrovski crossover, ali s dosljednim ulaženjem u svoje vode, koje ujedno čine i njegovo nasljeđe s Toxarom, Golim ženama i ostalim suradnicima koji su bili ovdje prethodnih godina. Na ‘Betonu’ nema previše tih uobičajenih suradnji koje su konstanta i neka vrsta nužnosti u rap svijetu.” piše Kušter u recenziji albuma.

4. Edo Maajka – “Put u plus”

“…Čovjek je napravio najzreliji, a vjerojatno i najbolji album karijere. Dopustio si je da se do kraja ogoli i u svoju liriku utka osobne crtice iz svog života, pokazujući pritom da i on ima svoje strahove, nadanja, razmišljanja i da smo u konačnici svi takvi. Možda se zato tako lako poistovijetiti s novim Edinim albumom. Na vrlo pitak način piše o svakodnevici koja u globalu tišti sve nas, dopušta slušatelju da se pronađe u pjesmama te gleda na život po dobrom starom Glavatarovom principu ‘No sikiriki’, čemu u prilog ide i činjenica da dašak pozitive čini ovaj album impresivnijim.” dojmovi su Devčića.

 

Pročitajte više na Muzika.hr

 

 

Izvor: Muzika.hr | Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close