VijestiTehnologija

85 posto video zapisa na Facebooku gledamo bez tona

Facebook se opako želi postaviti i kao video platforma, a na sebi krije možda i preko osam milijardi video pregleda dnevno. Međutim, podaci od izdavača govore i o jednom poraznom detalju – samo 15 posto tog odgledanog sadržaja se prati s upaljenim tonom


Analitičari smatraju da to nije osobito iznenađenje, jer je Facebook platformu osmislio tako da ni ne traži od korisnika praćenje audio materijala, a izdavači su to jednostavno prihvatili. Vrijedi spomenuti da je i brdo sadržaja smještenog izravno na Facebook (dakle, ne nužno ukraden s YouTubea) sad već krcat golemim tekstualnim opisima i animacijama, kako korisnici servisa ni ne bi morali pratiti audio.

A tu je, naravno, i način na koji Facebook broji ‘pregled’ videa. Dovoljne su samo tri sekunde gledanja sadržaja i stvar je zabilježena kao odgledana. Izdavači i tvorci video sadržaja moraju učiniti sve što mogu kako bi uspješno privukli publiku u tom vrlo kratkom roku, a po svoj prilici ton nije toliko važan koliko ostatak onoga što čini video.

Više na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close