Vijesti

5 jezivih predosjećaja koje su trebali slušati – sudbina ili slučajnost?

Od slučaja dječaka koji je sanjao da mu otac umire, mladića koji je najavio da će cijeli svijet čuti njegovo ime – otkrijte stvarne priče o predosjećajima


Predosjećaje imaju svi, no ključno pitanje koje se nameće jesu li oni rezultat šestog čula, viših sila ili pak straha odnosno odbojnosti prema nečemu. I dok je većina predosjećaja neutemeljena, neka su se strašna predviđanja pokazala nevjerojatno točnima. Pet takvih predosjećaja dolaze u stvarnim pričama ljudi:

1. Noćne more se ostvarile

Amerikanka Cathy Lawton imala je zastrašujuće noćne more tjednima prije planiranog puta s mužem u Kinu i Maleziju. Kako se datum polaska približavao, bila je toliko tjeskobna da je nabavila četiri “lutkice za brigu”, svojevrsnu srećonošu za zaštitu. Njezine su joj kćeri rekle da je smiješna i nisu pridavale pažnju majčinom predosjećaju. Cathy je bila toliko zabrinuta da je jednu lutkicu uzela sa sobom. Ona i njezin suprug 8. su se ožujka ukrcali na malezijski let MH370.

Nakon vijesti o nestanku leta, njihove kćeri otišle su u roditeljsku kuću, no nikad nisu dobili konačno objašnjenje što se dogodilo s njihovim roditeljima, osim da su nestali. U kući su pronašli preostale tri lutkice, a strahovi njihove majke tada su poprimili drugo značenje. Svaka je uzela po jednu lutkicu za sjećanje na njihovu majku.

2. Znao da mu je otac umro?

Početkom 2009. izraelska ofenziva na Pojas Gaze bila je u punom mahu, a bombe i meci su letjeli na sve strane te odnosili ljudske živote. Šestogodišnji dječak Baraa’ Abd al Rahman Badawi probudio se 7. siječnja nakon glasne eksplozije u plaču te je majci ispričao kako je sanjao da je tata umro. Dječak je neutješno plakao, a sat vremena nakon toga, zazvonio je telefon i stigla je potvrda – njegov otac je poginuo zajedno s ujakom u eksploziji. Od tog dana neutješni dječak živi u strahu za živote svojih bližnjih. Dječaku je dijagnosticiran PTSP.

Cijeli članak pročitajte na express.hr

 

Foto: pixabay.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close